Rucola - Bio - groenten zaden
Rucola is een heerlijk pittige sla die smaak geeft aan ieder gerecht: als onderdeel van een salade, bovenop een pizza, als topping voor je pasta, allemaal even lekker. Zaai de rucola vroeg om er de hele zomer van te genieten. Laat je de rucola per ongeluk doorschieten? Geen probleem, dan maakt ze mooi witte bloemetjes die ook eetbaar zijn.
Naam Rucola 'Selvatica'
Biologisch Ja
GMO-vrij/ongecoat Ja
Inhoud 2,0 gram
Hoogte 20 cm
Standplaats Volle zon
Geschikt voor pot of balkon Ja
Dit is een biologisch product afkomstig van gecertificeerde biologische producenten. Dat betekent onder andere dat zij niet werken met bestrijdingsmiddelen. De controle omtrent biologische producten wordt uitgevoerd door de SKAL.
Voorzaaien Maart - Oktober
Direct zaaien April - September
Oogst April - December
Binnen voorzaaien
Minder geschikt om voor te zaaien. Direct zaaien geeft de beste resultaten. ‘Selvatica’ is een laat ras en kan pas gezaaid worden bij een bodemtemperatuur van 20 graden.
Direct zaaien
Zaaien in de volle grond kan vanaf begin mei. In de kas kan dit vanaf maart. Zaai op goed losgemaakte grond netjes in een rij. Dun uit tot een afstand van 10 - 15 cm, de rucola wordt een klein plantje. Houd het zaaibed vrij van onkruid en oogst regelmatig losse bladeren. Bloemen verwijderen, dan gaat de energie naar nieuw blad. Zaai eventueel elke 4 weken voor een langere oogstperiode.