Palmkool - Bio - groenten zaden
Net als alles uit Italië is ook hun versie van boerenkool net iets bijzonderder. Zo ook deze palmkool met haar elegante donkergroene blad dat ook zeker niet misstaat in een siertuin. De palmkool is te gebruiken als traditionele Hollandse boerenkool, maar probeer 'm ook zeker eens in een Italiaanse pasta met lekker veel parmezaan.
Naam Palmkool 'Nero di Toscana'
Biologisch Ja
GMO-vrij/ongecoat Ja
Inhoud 0,2 gram
Hoogte 60 cm
Standplaats Volle zon
Geschikt voor pot of balkon Nee
Dit is een biologisch product afkomstig van gecertificeerde biologische producenten. Dat betekent onder andere dat zij niet werken met bestrijdingsmiddelen. De controle omtrent biologische producten wordt uitgevoerd door de SKAL.
Voorzaaien Maart - April
Direct zaaien Mei - Juni
Oogst September - November
Binnen voorzaaien
Zaai voor in zaaitrays tussen maart en april in zaai- en stekgrond. Uitplanten als de stekjes een aantal bladeren hebben, ongeveer na 6 weken. Houd een afstand aan van 60 cm. Dichter op elkaar kan ook, dan oogst je de palmkool vroeger met ‘babyblad’ tussen april en augustus.
Direct zaaien
Direct in de volle grond zaaien kan pas als de kans op nachtvorst voorbij is, rond half mei. Zorg voor een goed losgemaakte voedzame bodem. Zaai op rij met 60 cm ruimte tussen de rijen. Dun na ontkiemen uit tot planten met een afstand van 60 cm. Houd goed vochtig en onkruidvrij tijdens de eerste periode. Oogsten kan van september tot november. Pluk losse bladeren of oogst de kool als geheel. Consumeer binnen 2 dagen of blancheer de groente om in te vriezen.